Luonto- ja kulttuurimatkailu Liminganlahden alueella: integroitavissa vai ei? -raportissa esitellään luonto- ja kulttuurimatkailun nykytilannetta Pohjois-Pohjanmaalla Limingan, Lumijoen ja Siikajoen kunnissa Pohjanlahden rantatien varrella. Julkaisu on ladattavissa verkkopalvelu Doriasta osoitteesta http://www.doria.fi/handle/10024/72441.

Kertomuksellisia ja henkistyneitä matkakohteita Pohjanlahden Rantatie -matkailutien varrelta Luodon, Kruunupyyn, Kokkolan ja Kalajoen alueilta on kartoitettu raportissa Paikkakertomuksia Keski-Pohjanmaalta. Painotus on kohteissa, jotka sijaitsevat sivussa tavanomaisista reiteistä ja jotka edustavat niin sanottua hidasta matkailua. Julkaisu on ladattavissa verkkopalvelu Doriasta osoitteesta http://www.doria.fi/handle/10024/72442

Tarinoita teiden varsilta -raportissa lähestytään matkailutietä Eurajoen Irjanteen asukkaiden ja tien käyttäjien näkökulmasta. Tien historia ja nykyisyys ovat osa asukkaiden historiaa ja elämää, ja ympäristön muutokset ovat leimanneet heidän kokemuksiaan tien varrella. Näitä kokemuksia sekä kertomuksia kartoitettiin muistitietoa keräämällä. Julkaisu on ladattavissa osoitteesta http://www.doria.fi/handle/10024/72444.

Raportit on tuotettu yhteistyössä Oulun yliopiston, yliopistokeskus Chydeniuksen (JYU) ja Turun yliopiston kanssa. Tutkimuksen avulla toteutetaan Pohjanlahden Rantatie -hankkeeseen kuuluvaa ylimaakunnallista yhteistyötä.